Skrivet av: brittakarolina | 26 mars 2020

Ensam ute?

Vi får ju gå på promenad, bara vi inte råkar ut för trängsel, Corona-viruset upptar numera all vår tid, vi undviker nära möten, i luften vibrerar våglängderna av Corona-program, frågestunder, tal till nationen, extra nyheter och vad olika personer tror om framtiden. Det dröjer till eftermiddag innan jag kommer ut och genast utanför porten kommer en överraskning, man har sopat gatan, det knaggliga krossgruset som skulle hindra oss från att halka i vintras, är borta och gatstenarna ligger som nyskurade framför mig. Jag går rakt fram och kommer till Hugo Sabels torg.

Blomstertältet som varit stängt under de mörkaste månaderna, är öppet igen och har laddat upp med stora och små penséer i förföriska färgkombinationer. De lockar men jag måste städa på balkongen först och det får gärna bli något varmare i luften .

Sneddar genom Suseboparken, påskliljor är på väg att slå ut men har en bit kvar, det prasslar bland gamla löv och där går en rund ringduva och pickar frön och eller något. Sen ser jag en till och en till, de är nog en liten familj. De liknar den gamla träleksaken, en rund bräda med en kula i snöre under och på brädan fyra pickande fåglar som nickar och pickar vartefter kulan rör sig.

Duvorna är bara tre och leksaken hade fyra fåglar men rörelserna är slående lika.

Och så här såg gatan ut innan den var sopad,


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: