Skrivet av: brittakarolina | 07 april 2020

Kameran

Måndag.   Kameran, min hjälp att se det jag vill minnas, sa nej i lördags, den stelnade och vägrade att öppna sitt öga. Vad kan vara fel? batteriet slut? minneskortet fullt? så har den aldrig gjort förut.

Måste ta med den till kamera-doktorn men först ska jag nog titta ner i batterikammaren om något skakat snett, men titten förändrade inget.  Ringde kameradoktorn i morse för att höra om de hade öppet, ja det hade de. Man sa, om kameran behöver åtgärdas, så kan det ta tid för den skickas till Nikkon i Japan och de har stängt ner sin verksamhet nu. Men om det är något enkelt så kan vi kanske greja det i butiken.

Så många tankar och kalkyler virvlade runt och hur lever jag vidare utan kameran. När är det minst folk i affären? Ja här är tomt hela dagen, kom när det passar.

Helt underbart att åka inne i stan, jag var nästan ensam på Birger Jarlsgatan, parkerade på en ledig ruta och närmade mig affären. Dörren till Kamera-doktorn stod vidöppen, jag behövde inte vidröra något  för att komma in och inga övriga kunder i sikte.  Jag la kameran på disken, en kille kom och tog den, vände på den och öppnade luckan till batterikammaren. Ja här är det sa han, batteriet sitter fel. ??? Han vände batteriet, nu går den. Jamen den stannade först, sen tittade jag på batteriet och satte väl i det fel. Hur gick det här till?

Trots det gåtfulla, vilken lättnad, kameran funkade, ingen stor utgift, det här måste firas ! Jag åker bara rätt norrut, passerar Roslagstull och landar i Bergianska trädgården, där jag inte varit på väldigt länge.

Den första riktiga vårdagen, varmt i solen och stilla i luften.

En utslagen gren på körsbärsplommonet, Jag missade förra årets blomning.

På väg upp ur Japanska dammen, Iris?

Vitsippor på remsan ner mot sjön.

Snart ser vi inte fågelboet bakom körsbärsblom, nära Bleket.

I gräsmattan vid tulpantrappan

Köksträdgårdslanden får vänta lite till men några övervintrare är kvar. Att det är kardborreblad syns på färgen men Rotkardborren visste jag inte om förut.

Kålrötter som kanske ska blomma och lämna frö i sommar.och den kanske just nu minst charmiga i rabatten, Foderbetan på väg mot blomning och sin vackraste tid.

och väl hemma igen mötte jag vårens första tussilago utanför garagets norrsida.


Svar

  1. Den tar väldigt fina bilder din kamera. Det måste ha varit en egendomlig känsla att åka bil nästan ensam på Birger Jarlsgatan. Ja förstår att vi har samma kameradoktor. De är mycket trevliga tycker jag.

    • Ja det var märkligt, lite som i en dröm. Tre trevliga pojkar bakom disken hos Kameradoktorn igår och en kund (jag) som inte gav något alls.

  2. Åå vilka fina bilder Britta!! Härligt att det börjar kika upp lite växter äntligen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: