Skrivet av: brittakarolina | 04 juni 2020

Vad säger Gotland?

Tiden rusar, den här bloggen kom till för en vecka sedan då jag satt och längtade till Gotland och idag har situationen förändrats något.

Gotländska vänner säger, när kommer ni? tidningsrubrikerna från ön säger, kom inte hit, annonserna i samma tidningar säger välkommen att boka rum och hus. Vems är rösten som ropar i rubrikerna? Tidningens egen? Rubriksättarens? Det nödtorftigt nedgrävda slapphatet mot fastlänningar, 0-åttor i synnerhet? Är det en vetenskaplig röst eller en ”suntförnuft” -röst som ropar? En djup klyfta mellan olika Gotländska intressen och önskemål visar sig och som vi med kärlek till ön vill undvika att ramla ner i, nu sitter vi i stället ner och väntar tills Gotland själv klarat upp sin Corona och kan ta emot oss. Men Corona är ett lömskt sanningsvirus, det avslöjar ibland illa dolda sanningar där vi själva för att vinna något lärt oss att blunda.

Som det blivit i år, har vi sluppit jaga biljetter till överfulla båtar men vi slipper inte ifrån räkningarna för el. och sophämtning, abonnemangen  är kännbara även utan förbrukning.

Men !

I dag läser jag att det nu är tillåtet från den 13 juni att resa inom Sverige om man inte har några symptom på covid-19 och då tolkar jag det som att Gotland är inräknat i Sverige. Och vad säger den Gotländska rösten?


Svar

  1. Gotlänningarna får kanske ha ett ö-råd och rösta bort de noll-åttor som inte vunnit immunitet. (Ber om ursäkt om Robinsonreferensen går dig förbi då du troligen haft bättre saker för dig än att titta på TV-serier av tveksam kvalitet.)

    • Ja i Robinsonserien, om den är som den började för många år sedan, är väldigt tydlig med hur man vill att livet ska levas, Full immunitet leder långt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: