Skrivet av: brittakarolina | 22 augusti 2020

Regnet kom

Ett fint regn kom i går kväll, glädjen var stor och världen var ny i morse. Plötsligt var det roligt att närma sig de försummade rosenbuskarna och Selina fick klippa buxbomhäcken, nu är det bara groparna i marken kvar att åtgärda.  Till det hittade vi i går en grusfirma som hade olika grus och småsten och som kommer med ett lass ii nästa vecka.

Två säckar med klipp tömde vi på sopstationen vid Hundlausar och vände sedan åt söder, vi måste runda Hoburgen och om möjligt fika på Majstregården, det hör till. Det var ännu öppet och sen ville jag visa åkrarna med de stora stenarna och ulltistlarna.. Mängder av ulltistlar stod mörkbruna och brända men åkrarna hittade jag inte.På vägen tillbaka såg jag att de var helt överväxta med något och stenarna syntes knappt.

Regnet hängde i luften och ljuset var konstigt, det var både ljust och ändå mörkt, dropparna började falla så vi drog norrut igen men innan rundan var färdig ville jag komma ännu en gång till Norebodarna. Det är en så märkvärdig plats, man fylls av den och där finns inget som är gulligt eller tillrättalagt, en yttersta utpost med eget ljud och havet utanför.

Några plastbåtar förstrött slumrande i strandrågen

Strandrågen är ljust och klart blågrön när det mesta annat är brunmurrigt,

Ett litet äppelträd utanför en strandbod med två rosiga äpplen.

 

Strandkålen har brett ut sig sedan jag sist såg den.

Här kommer det nära ljudet, platsen har flera ljud.


Svar

  1. Så mycket ni hunnit med på en dag!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: