Skrivet av: brittakarolina | 24 augusti 2020

Visbyresa

För att resa till Visby behöver man ett ärende och vi fick ett igår, hur det gick till är långrandigt att beskriva men jag fick skjuts av två händiga män i en transport utan fönster att se ut.. Vi har ju läst och tagit till oss att vi som 08:or inte är välkomna hit i år när coronaviruset härjar men efter mycket övervägande for vi ändå och räknade inte med att vi skulle belasta öns sjukvård. Men det blev så ändå och skämmigt nog för att jag räknat fel på mina mediciner och då två tog slut och apoteket stängt för helgen hände det som medicinerna ska motverka och jag behövde hjälp. Jag gjorde åtskilliga resor med Lasse på sin tid och har kunnat märka att svenska ambulanser har inga eller måttliga stötdämpare. När jag säger det till de som kör, säger de, vi skulle också gärna ha bättre fjädring. men det lär vara för dyrt. Skakandet och hoppandet gjorde att hjärtat kom in i rätt takt igen och jag blev inte längre ett akutfall.

Efter en del provtagning på Visby lasarett fick jag förutom att vänta, de saknade medicinerna, två till kvällen och två till nästa morgon och sen visade man hur jag skulle gå ut. Det var inte midnatt men nära och som väl var hade Selina åkt efter, så hon kom och hämtade mig. Pappa Gösta hade beställt ett hotellrum åt oss så Selina skulle slippa köra hem på natten. 

När vi vaknade och tittade ut såg vi Visbytak och små gröna gårdar.

Frukosten serveras utomhus och i utrymmet med tak över, men även på flera ställen, bara så det inte blir trängsel. Selina hämtade vår frukost till rummet, det smakade fint. Efter att ha besökt apoteket drog vi söderut igen, den här gången utmed kustvägen.

Vi åkte också ner till vattnet på den riktigt kustnära vägen förbi Djupvik. Det blåste ordentligt. Tomma och övergivna badplatser,säsongen är ju faktiskt slut.

Selina på badbryggan

Karlsöarna ligger nära, skarvarna står tätt på alla stensamlingar i vattnet och luften är full av släkedoft.

Hemma igen från Visbyresan, och jag är glad för den hjälp jag fått av Selina och Gösta, så att det kunde bli en trevlig upplevelse trots allt.

 


Svar

  1. Det var skönt att allt gick bra och härligt att få bo i Visby… den vackra staden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: