Skrivet av: brittakarolina | 25 augusti 2020

Ett lass med småsten

 

Vi behövde sten att fylla i alla gropar som rabbisarna grävt. Med något de inte gillar att gräva upp igen. De undviker ju helt sjöstenen som Friggeboden har under golvet, alltså försöker vi hitta någon som säljer något liknande. Efter ett sök på nätet hittade vi en sand & grusleverantör 15 minuter härifrån och jag ringde. Jag har alltid skrutit med att jag förstår vad alla gotlänningar säger men nu var det stopp. Inte två ord fick jag ihop att förstå, det lät som Hasse Alfredsson när han föreställde enslingen på ön i Att angöra en brygga och sen skrattade han till ibland. Jag gav upp och sa, vi får nog leta upp er för att prata, hur hittar vi till Tume. Det kom en lång oförståelig beskrivning där bara  två ord blev tydliga, Vamlingbolaget och Bastun och då begrep jag ungefär var gården fanns.   Vi for dit och av en händelse kom en av de anställda förbi, han visade var vi kunde kolla de olika sten och grusvarianterna.

Beställde sjöstenen i morse och lasset var här str.ax efter kl.13 i dag och kördes av


Svar

  1. Underbart! Ser fram emot att flytta grusvägen nu, sten för sten….

  2. Grushögen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: