Skrivet av: brittakarolina | 29 november 2020

Redan första advent

Vit frost på biltaken nere på parkeringen och nu snöar det också, jag vet många som har önskat att snön ska komma och täcka över det mörka utanför och göra allt ljust och synligt. Balkonger och fönster är upplysta överallt – nästan. Jag måste hinna ikapp, var är adventsstaken, ljusslingan och allt pyntet?  Det har hänt de senaste åren att reklam och glada tillrop inför julen har gjort mig trött på allt som blivit för mycket och jag har ”glömt” att ta fram grunkorna som visar att jag hänger med, till bara ett par dagar före jul.

Dockorna visar också att jag inte alls hänger med, de har inte varit ur sina tomtekläder sedan förra julen och har väntat på pallen utanför klädkammaren hela Corona-året på att bli sommarklädda eller få något efter årstiden på sig. Ingen har sett deras längtan och nu är de rätt uppgivna. De har nog det som man numera ofta hör, ett dysfunktionellt hem. 

Bilden är redan två veckor gammal och inte längre aktuell. Vår gata har oxlar på trottoarerna, löven sitter kvar länge på hösten och i år längre än vanligt. Men en dag föll de, nästan alla på en gång. Det blev en tät matta med mest vita blad-baksidor och i år hann rätsidorna bli bruna innan de föll.   Jag har inte namnet men ett träd som heter ”Vitoxel” har vita bladbaksidor och det skulle passa bra. 

 


Svar

  1. En lite sen men varm adventshälsning!

  2. Hej och tack Sara !

  3. Snön lyser upp litegrann jag håller med, vi fick upp en stjärna i sista stund också


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: