Skrivet av: brittakarolina | 13 december 2020

Måste komma ut

Luciadagar har det snöat eller varit bitande kallt men jag minns inte att det varit 10 grader varmt och regnat någon gång. !3 december firas mycket lugnt och stilla när man inte längre har små barn eller barnbarn som ska lussa i skolan eller på dagis. Efter att ha varit inomhus hela veckan måste jag äntligen komma ut även om det regnar.

Gick ner mot ån, det var mörkt och ödsligt, vattenpöl med regnspår

Kan tänka mig att några äter sin lunchmacka här på sommaren, bilverkstad på andra sidan stigen.

Passerar kommunens soptipp och ser det gamla huset från folkparksområdet med typiskt takstuk från början av 1900-talet. Gissar att man sparat det för att sätta upp någonstans, det har stått där i flera år och plasten man en gång skyddat taket med har givit upp.

Det var på den här tippen jag fick syn på Afrodite där hon låg i småbitar för många år sedan, men hon fick sin återfödelse, hoppas det här pampiga huset också får leva upp någonstans.

Där ån kröker, alltid lika märkvärdig spegling i vattnet.

Bron över ån,

Ekar utan löv är kusliga och kantiga, här börjar den mäktiga anhopningen på åkanten. Och då ringer telefonen. Gösta kommer om en stund – är jag hemma? Då får jag vända och gå hem i stället, måste bara gå in på Kardemumma och se om de har ett par Lussekatter.

Jag vänder och då ser jag – händerna som är den senaste konstnärliga överrasknigen vid ån. Åh vad roligt !  Undrade så var de fanns, några har sett dem och lagt ut  händerna på Fb.

På vägen hem stannar jag upp vid en trappa som går rätt upp på berget och vet inte var den slutar, Vägen neråt går till Käppalatuneln som leder bort vårt avloppsvatten. En skylt vid gångvägens början säger Välkommen till Folkparken, men jag avstår, rollatorn bromsar och nu lockar kaffe med Gösta.

 


Svar

  1. Din vakna blick när du promenerar upphör aldrig att fascinera mig. Själv rör jag mig som en zombie 🧟, blind för allt och alla.

    • Hej Arne, tack för att du läser och ofta säger något rart, din gångart stör mig inte alls bara du kollar bloggen.

  2. Säker på att kaffet smakade gott med Gösta efter din fuktiga promenad! Ingen lucia-stämning precis – men man får leva på minnen, tycker att luciadagen åtminstone i Helsingfors kunde vara ganska kall och vit…

    • Ja så blev det Stina, kaffe hjälper, även utan Lucia.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: