Skrivet av: brittakarolina | 23 december 2020

Dan före dan

I år får vi fira julen ensamma utan att bli utpekade som ”stackars”. Skönt, det är till och med nästan omtänksamt att inte bilda trängsel med hela släkten eller andra för att fira Jesu födelse. För det är väl vad julen handlar om?  

Men jag kan också föreställa mig den glädje som folk utan bokstäver kunde känna, när de var alldeles säkra på att solen slutat att förminska dagen och återvände för att ge oss ännu en vår och sommar, det var något att fira.

Ibland trodde man på skrock, berättelser om övernaturliga krafters ingripande i sinnevärlden. På julnatten eller natten före kunde djuren tala och döda själar återvände till sina hem. Ja tänk vad djuren skulle kunna berätta, kanske inte sådant man ville höra. Själv är jag nu så gammal att det kunde varit roligt att få en pratstund med några döda själar, föräldrarna till exempel, kanske Lasse eller Lennart, vi hann aldrig bli riktigt färdiga. Men än så länge får jag nöja mig med att tända ljus för dem i stället. Idag sken solen och just innan de sista strålarna för dagen slocknade bakom skogskanten hann jag ta en bild på de klargröna gräsmattorna. Vilket julväder !

En SKÖN JUL med lite blå himmel önskar jag er som hälsar på i bloggen och en förhoppning om att vi ska slippa undan Coronasmittan. Britta

 


Svar

 1. Det blir en grön julafton, snö på juldagen, och under de påföljande dagarna regnar allt bort enligt lokalprognosen – men God jul & gott nytt år i alla fall!

 2. Fridfull & fröjdefull jul tillönskas dig!

  Fint att höra att du känner det skönt att inte fira med många och att du absolut inte känner dig som ”stackars”. Jag kan känna igen mig i dina tankar!

  • Tack Mrsuniversum !

   ,

  • God jul kära Britta❤️

   • Gog Jul till dig med rara Karin !

 3. God Jul Britta!🎄

  • Tack Mats, hoppas du får en God Jul och ett Gott Nytt År 2021 !!

 4. God Jul och Gott Nytt År och tack för alla kloka och sunda ord du skriver!

  • Hej Eva och tack för dina uppmuntrande ord, min mamma använde utrycket ”tack likaledes” men det har nog
   ett tjockt lager mossa på sig, Vad jag menar är att du har mitt öra. God Jul Eva och hoppas nästa år bättrar sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: