Skrivet av: brittakarolina | 06 april 2021

Sticklingar

Förra året 24 juli skrev jag en lång blogg om Anna Lejons ros och hur Karin och jag letade oss fram till var den kanske kunde återfinnas. Karin knipsade bitar av grenar och satte i jord och sand och hela hösten höll hon ögonen på krukorna med grenstumpar i. Sen blev det vinter och då kom det svåra, ska de stå ute och frysa eller inne? Frostfria men kalla och ljusa utrymmen finns inte för de som bor i lägenhet, kanske man tror att inglasade balkonger kunde vara något, men de släpper in köldgrader och krukor bottenfryser. Visset nog överlevde inte rossticklingarna vintern.

Det här att få rosor att växa på ett sätt man inte visste om förut, var lockande och annandag påsk var vi där igen, till Båtsmanstopet vid Berga. Det var lika snårigt och överväxt som i somras och det var bara Karin som kunde komma riktigt nära. Hon knipsade och det blev fina snitt, hon använde sitt nya verktyg, en sekatör för vänsterhänta. Nu börjar en ny väntan på undret, att sticklingarna skickar ut rötter, börjar växa och så småningom med blommor visar om vi har hittat rätt Anna Lejons ros.

Krokusar kantar kyrkogårdsmuren till Eds kyrka.

Här kommer ett tillägg med sticklingar i kruka. Jag har fem stycken och Karin har många fler.


Svar

  1. Vad roligt att läsa att ni inte ger upp! Önskar lycka och välgång till sticklingar och rosodlare och hoppas få mer info med tiden – hur det än går…

    • Tack, vi prövar och hoppas, man får tillbaks ett förhållningssätt till tid som gått förlorat under åren då man vant sig vid att allt ska gå snabbare.

  2. Hade varit roligare med en bild på sticklingarna men den kommer kanske såsmåningom, vi hade kul!

  3. Här är de mina fem, de har nu en stängd, ofärgad plastpåse kring sig och står på balkongen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: