Skrivet av: brittakarolina | 19 maj 2021

Många vita blommor

Jag går ett varv kring kvarteret, jag måste gå ut, lägenheten känns för trång. Jag har just läst ett meddelande om att Stina är död. Och mitt i all denna blomning.

Jag har fått vänner även på gamla dar, något jag inte förväntat mig men när de sedan dör före mig blir saknaden och sorgen så stor. Jag har vant mig vid att undvara de gamla vännerna som gått före, men de nya, Monica och nu Stina, vi hade ännu mycket kvar att prata om. Jag är glad att ha fått uppleva den förbehållslösa vänskapen, men just att någon upphör att andas, lämnar sin kropp och är borta ur vår uppfattning är det svåraste varje gång. Och nu när den nya våren öser grönska och blomning över oss. I alla trädgårdarna jag går förbi blommar träd och buskar i moln av vitt,

På flera ställen har jag sett blomsterrabatter dragna som krokiga linjer mitt ute i allmänna gräsmattor, ett nytt sätt att variera de kommunala planteringarna? De här pingstliljorna finns bakom planket utmed Mälarvägen.

Väl hemma igen har jag nu gårdens prydnadskörsbär alldeles utanför balkongen, i år har trädet nått upp så det kan nästan se ut att tillhöra mina planteringar.

Och när jag lutar mig ut över balkongräcket är trädet som en jättesnöstjärna.


Svar

  1. Fina bilder och vyer!

  2. This was lovely too read


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: