Skrivet av: brittakarolina | 23 maj 2021

Pingstdag i Bergianska

Det är Pingst och jag längtar att se blomningen i Bergianska. En del har redan blommat över men alla Rhododendron och Azaleor är nog inte slut och äppelblommens tid har just börjat.

Hela parkeringen var full och köer av bilar letade i raderna efter en glugg att parkera i, jag har nog aldrig sett denna mängd av bilar på parkeringen. Var jag själv ställde mig?

Gick innanför granhäcken förbi Orangeriet, jag hade tänkt titta in och se om det var arbetsdag för Selina, men en lång kö väntade utanför ingången och alla bord utanför var upptagna, jag försökte snegla in förbi kön men kunde inte se något bekant ansikte. Planteringsbäddarna var så städade och helt utan grönska och växtlighet som på Kailis bild på Fb.

I kryddgården var ännu inte allt upprivet, en bädd med tulpaner och förgätmigej blommade för fullt trots att allt annat hade avlägsnats.

Granhäcken upplever också en vår, de ljusgröna granstruntarna trängs mjuka och saftiga. Näsduksträdet bredvid Orangeriet har näsdukarna på gång, de är fortfarande gröna men har nog snart rätt färg och storlek.

Utanför Anderssons växthus blommar flera rosa magnolior.

Det som gör Bergianska så betagande är de ”vilda” gräsplättarna och backarna mellan de mer exotiska växterna och det som tydligt planterats och som har namnskyltar.

Azalea från Kamtjatka

och den fjärilslätta koreanska Azalean

Det var nog snudd på för sent att se den koreanska blomma, det mesta av prakten ligger redan på marken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: