Skrivet av: brittakarolina | 25 juli 2021

När det blir för varmt

Sommaren med värme och gröna trädkronor längtar vi till under hela det bladfattiga och mörka vinterhalvåret. Sen händer ibland, när vi äntligen sitter i den sköna årstiden, det som en del av oss inte är riktigt skapta för, det blir för varmt. Att bara sitta ner i skuggan och andas lugnt kan vara ett problem när man ändå behöver laga mat och sköta om sitt hus som vanligt. Hjärnan lägger av, men tänk om det inte bara är värmen som orsakar stilleståndet.

Lindarna har blommat över och marken är full av de nedfallna blomställningarna och de senaste bloggarna har handlat om övergivna och risiga ställen som för tankarna till Andrej Tarkovskijs öde marker och humöret lyfter inte.

Då — i går morse när jag öppnade datorn låg där en länk som Eva hade förmedlat till mig från Franska Fikon år 2019 och den handlade om Linnés Hammarby. Franska Fikon har en anmoder i Sophia Juliana som var en av Linnés systrar. och vi får följa med på en vandring i Linnés Hammarby och även I Linnémuseet i Uppsala. Så många vackra bilder och skön läsning och första reaktionen var, dåligt samvete för att jag inte svarat. Men visst hade jag svarat och sedan glömt det och nu fick jag alltså en riktigt glad överraskning. Tack Eva och tack Franska Fikon !

I stället för att gå ut i värmen som torkar gräsmattor till gråbeige och ger mig andnöd, sätter jag mig tillrätta i i vävstolen och lägger in gröna trådar i ett sommarbrev som Karin och barnen målade och skickade till mig för många år sedan. Den förra väven tog mig fyra år att göra färdig, den här blir enklare. Tror jag lovade att visa vad det blev av den förra och här är den. Jag har kallat den ”Vännerna” för enkelhetens skull och det var de Bergianska vännerna som satte fart på mig,


Svar

 1. Ditt inlägg gör mig lite tårögd Britta Karolina. Så träffande du beskriver tillståndet som hettan gör med en. Det vardagliga som ändå måste skötas men att hjärnan kanske inte hänger med alla gånger och att andningen blir ansträngd. Hjärnan blir onekligen påverkad av den långvariga värmen.
  Ni, du och Franska Fikon, besökte Linnés Hammarby och gjorde inlägg om gården ungefär samtidigt, vilket gjorde att jag växlade länkar till er. Det var så spännande med släktskapet och så intressant ni beskrev gården i ord och bilder. Har fortfarande inte varit där själv!
  Vacker och poetisk association till Tarkovskijs marker över lindarnas fallna blomställningar och risiga ställen.
  Tack för att du visar ditt konstverk. Jag har fördjupat mig länge i väven och blivit trollbunden.
  Var rädd om dig!

  • Tack Eva, härligt och roligt att du inte är främmande för att värmen kan bli för påträngande. Kanske blir det något svalare i veckan som kommer.
   Linné på sin tid uträttade stordåd och jag är väl en ”Linné-vän” och säger någon att den härstammar från hans syster så lyssnar jag extra uppmärksamt. Tråkigt att Linnés Hammarby inte låter besökare gå in i det blomstertapetserade rummet, hoppas att man ändå får kika in över ett rep, har man sett det så bär man det alltid med sig.
   En lagom varm fortsättning på sommaren önskar jag dig !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: