Skrivet av: brittakarolina | 09 augusti 2021

Drabanthuset

Högsta huset i Upplands Väsby är nästan färdigt. Jag ser det från köksfönstret och jag har följt med under byggtiden och låtit kameran se hur väggar och dörrhål har dinglat i luften och kranarna bytts ut vartefter våningarna blivit fler och hur byggjobbarna utan höjdskräck rört sig över alla ytorna och svetsat ihop det inre skelettet.

”Guldplattorna” på utsidan reflekterar ljuset och beroende på varifrån det kommer, förändras utseendet på huset, så det ser inte likadant ut någon lång stund.

Idag fick jag se något svart på väggen utanför elfte (?) våningen. Tyckte att det rörde sig och kameran fick titta och såg

att någon höll på med de små glasrutorna ovanför fönstren.

Ett tag såg det ut som om de var två men den andre är skuggan på den blanka väggen.

Men här är de faktiskt två


Svar

 1. Tycker det ser väldigt vackert ut.

  • Roligt att höra att du tycker Drabanthuset är vackert. Vartefter byggnadsställningarna tas bort och jag upptäckt att de olika beläggningarna på ytterväggarna ger olika reflexer beroende på var solen står, har huset oväntat fått en egen puls.

   • Är det ett bostadshus?

   • Ja Eva, det blir 157 lägenheter med blandade upplåtelseformer, hyresrätt, bostadsrätt och vård. Sveafastigheter och Silverline kallar det livsstilsboende.

   • Tycker det låter något tveksamt som boendeform. Både med blandning av hyresrätter och bostadsrätter för att inte tala om olika livsstilar!!!

   • Jag plockade uppgifterna ur presentationen på nätet av Drabanten. Formuleringen. om de olika upplåtelseformerna, kan jag tänka mig, är till för att undgå påhopp av hyresrättsivrare. Svårt att veta hur man tänkt, texterna är ordrika och till synes utförliga men verkligheten får väl visa vad som är möjligt att genomföra..

   • Ja det skall bli intressant att följa. Tror du har helt rätt i ditt resonemang om hyresrättsivrarna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: