Skrivet av: brittakarolina | 30 augusti 2021

Växthuscafé

Där den biotopskyddade lindallén vid Torsåker slutar, svänger man ner till Torsåkers före detta trädgårdsmästeri om man vill fika eller äta lunch hos Nuthouse under de ljusa (varma) månaderna. Caféer i orangerier, gamla växthus, lagårdar och lokaler vars ursprungliga funktion upphört, har blivit kreativa andningshål. för både besökare och cafeskapare. Genom att man kan inta sin förtäring inom- eller utomhus och växthus är något mittemellan, får man ha hund med sig, kopplad förstås, men friheten känns ändå påtaglig.

Här händer alltid något, en utställning av konst, möten med veteranbilar, försäljning av diverse udda föremål man tror sig inte behöva och plantor till trädgården med mera. Jag hoppades kunna hitta en ask i form av en bok som jag såg förra sommaren, den fanns förstås inte däremot en ny variant.

Föremål att köpa eller avstå från, ögonen behöver också motion.

Grodprinsar väntar på sin chans, finns i olika storlekar, Bröderna Grimm har tecknat ner en folksaga, där förvandlingen från groda till prins går till på annat sätt än det vi alla numera vet ska ske med en kyss.

Rödrostiga ljushållare för trädgården.

Boden med varierat innehåll, här inne hittade jag en Målarbok ! Under många år har det varit lite fel att förse barn med målarböcker där förritade konturer ska fyllas med färger, det var att hejda barnens egen fantasi och en rad dåliga saker. Men något har hänt, målarbok är inte längre förkastligt, det lugnar stökiga barn och anses vara bra även för vuxna.

Konstnären Jan Padover har ritat tolv bilder från sin vistelse här i trädgården som kan färgläggas fritt, bara omslagsbilden har färgförslag.

Man kan också gå en liten runda ner till vattnet och vid en öppning i Fysingens vassbälte kan man slå sig ner och kika ut över vattnet.

.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: