Skrivet av: brittakarolina | 09 september 2021

Spår av första frosten

Går över Mälarvägsbron från Runby till Väsby. I diket lyser nyponen blanka och röda, en del buskar är flera meter höga. Passerar raden av små industrier och när jag går ensam trängs alla minnen från det händelserika livet i Upplands Väsby. Här ligger Dental, huset står sig fint, Lasse planerade bygget och Gullstedt byggde. Han var rejäl att jobba med, höll allt han lovat och Lasse hade bara gott att säga om Gullstedt. Det är nästan 60 år sedan. Så mycket har hänt i Väsby och så mycket har förändrats.

Det började med att Dental AB i Stockholm även ville ha en liten egen fabrikation och här fanns en ledig tomt för en tilltänkt hantverksby.

När jag tittar ut över broräcket ser jag att det är städat på asfalten nedanför, här har alltid varit stökigt och nu är allt bortstädat. Ska marken säljas för ett nytt bygge eller….? En lönn lyser röd på Zamoras kulle, första frosten har varit här.

Vid brofästet mot Väsby flammar ett par lönngrenar upp som eldslågor ur det gröna.


Svar

  1. Många minnen från Dental genom åren… smultronen på sydsidan innan utbyggnaden, Lasses utryckningar då larmet hade gått, hundpromenaden & titta till på helgen med sockerbit i lunchrummet. Ibland gick jag med kompis o hälsade på Lasse efter skolan, vi knackade på dörren dar fotolabbet var och Lasse kom ut i vit labbrock, överraskad och glad, vi pratade en liten stund och cyklade sedan hem. Vi mimade ABBA och framträdde för personalen på lunchen. Sommarjobb i verkstaden och jag minns enbart positiva möten med alla som arbetade på Dental.

  2. ❤️❤️❤️


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: