Skrivet av: brittakarolina | 11 november 2021

Äntligen !

Gick ut idag trots att det regnade och hamnade utmed ån. Något var förändrat, nedanför kommunens förråd under Mälarvägsbron, där ån svänger och nästan bildar en sjö, hade man huggit ner allt sly på kullen under bron. Det låg visserligen kvar, men kanske man även tänker ta undan skräpet.

Här var det förut höga snår med buskar mellan träden som gjorde ån osynlig.

Mycket vatten i ån gör den till en farled, åh vad fint att man äntligen rensar kanterna och gör ån till något att glädja sig åt.

Den modiga simhopparen har tappat balansen vid å-städningen och behöver hjälp att ta sig upp på svikten igen.

Närmare stationen såg det ut som om man inte rensat färdigt än, jag såg bara sträckan mellan Mälarvägsbron och Bankes bro men bara det gjorde mig glad, tänk att jag fick uppleva en rejäl å-städning som jag längtat så efter. Kan man sedan ta itu med det giftiga vattnet från bussplanen och norrut, så att de alarmerande skyltarna om fiskeförbud kan skrotas. När den nya stadsdelen kring stationen byggs kanske massorna under bussplanen kan bli tillgängliga för sanering.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: