Skrivet av: brittakarolina | 06 mars 2022

Väsby konsthall

Konsthallen har fått byta lokal och finns nu i Sigma, Hammarbyvägen 12, men ingången är från en bakgård och utan synliga anvisningar om var den finns. Jag hittade den till slut, vägen in låg i skugga och hade av årets väder blivit en iskana och helt utan ett bromsande sandkorn. Den som nu ställer ut, John Eriksson född 1979 , är utbildad inom film-och tv-produktion och är inspirerad av det barocka formspråket och. kyrkornas plafondmåleri.

Målningarna är stora och svåra att placera på väggen i en liten lägenhet men det är väl länge sedan man målade för att någon skulle ha något över soffan.

Konsten ska uppröra säger några, för andra räcker det med att den talar till oss. Vad ses numera som konst? Jag googlar och får en rad besked: Konsten berör och förför, Konsten är ett uttryckssätt, Konstnärens avsikt och betraktarens upplevelse är centrala, så många rader av kloka ord och definitioner. I en intervju med målaren Jan Håfström säger han, det är väl konstens funktion att skapa ögonblick när lugnet sänker sig och man känner att man är en av andra, en människa. Har du blivit läkt, frågar intervjuaren. Nej men man byter förband och det är ett sätt att överleva.

Och betraktaren då? Om den berörs får vi ofta veta det men om den inte berörs, då blir det svårare.


Svar

  1. Men dessa bilder är ju alldeles underbara. Utan dig, Britta, skulle min värld vara färglös.

    • Tack Arne, visst finns det mycket med färg som kan ge oss lite lyft (inte bara luftballonger). Konsthallen har minst 20 målningar till av John Eriksson, så om du har vägarna förbi har de öppet onsdag-torsdag 12-17 och fredag-söndag 12-16


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: