Skrivet av: brittakarolina | 15 april 2022

Låna böcker

Skärtorsdag, påsken närmar sig och väntan på vårvärmen känns lång. Jag ska förse mig med böcker att läsa under dagarna framöver om det blir kallt eller regnigt under påskdagarna.. Går till biblioteket och hoppas att hitta några av de böcker jag säkert vet att jag missat under mitt läsande liv. De är många och ofta har jag tur.

Vägen till något är viktig och planteringarna utmed gatan brukar muntra upp stegen men växtligheten är inte riktigt igång.

Det småregnar men de här vita stjärnorna är öppna utanför låsbutiken på Dragonvägen.

Påskliljorna på Centralvägen väntar fortfarande på värmen som ska öppna dem helt.

Här blommar det i alla fall hos Blomsterpinglan på Centralvägen.

Tulpaner och …

ägg i kartong på marken ! nej det är ljus. Med mina nya ögon ser jag ljusvekarna.

Det är lätt att fastna bland färgerna.

Jag lyfter blicken, fågelbon kan inte gömma sig ännu men snart ser vi det inte bakom grönskan.

På biblioteket har man plockat fram flera bord med teman som innehåller både äldre och nyare titlar. Utan att leta länge har jag fyra böcker att fylla mina svarta hål med. Förra gången jag var här pågick en enkät om hur besökarna förhöll sig till biblioteket, förväntningar och hur de uppfylldes. På en skala mellan ett till tio skulle man svara på vad man tyckte. Bakom disken inom hörhåll stod ett par av personalen. Hur lätt eller svårt var det att ge ett rättvist svar, när man vet hur snålt biblioteket har behandlats av kommunen. En del frågor gick inte att besvara och enligt intervjuaren var hennes intervjuföretag anlitat av kommunen. Svaret på min förväntan blev att personalen behöver trivas och tycka om att vara här, det känner besökarna och kommer oss alla till del, gör de inte det, blir besöken glesare och till slut får det vara. Det är inte helt så, med den självbetjäning som nu finns, blir man inte beroende av personal alls och frågor om deras trivsel och besökarens förväntningar bortfaller. Kanske ändå att något är på gång.


Svar

 1. Åh vad jag skulle vilja veta vilka fyra böcker du lånade. Men det vill du säkert behålla för dig själv. Här skiner solen och vädret ser så inbjudande ut inifrån. Ute blåser nordan och det är inte alls skönt.
  Önskar dig en fridfull och läsvänlig Långfedag!

  • Tack Eva, jag lånade: Vänster hand och motsols, magiska riter från förr av Bengt af Klintberg, Sapfo, dikterna och fragmenten behandlade av Vasilis Papageorgiou och Magnus William-Olsson, Janne, min vän av Peter Pohl och Renegaterna av Klas Östergren. Den sista av dem blev nog lite fel men inget annat stod inne, ser att den föregås av två som jag inte läst, men dottern bad mig läsa en annan bok av Östergren och då tog jag ändå med mig den här.
   Det är så svårt att säga Glad Påsk i år när verkligheten bjuder på katastrof och utdraget Långfredagslidande för så många men en fridfull Påsk låter bättre och det önskar jag dig.

   • Tack detsamma! Mycket intressant läsning och imponerande!

 2. Fridfull påsk önskar jag dig med kära mamma🐓❤️

  • Tack min rara Karin. Detsamma till dig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: