Skrivet av: brittakarolina | 17 april 2022

Påsk 2022

I år har jag svårt att hålla isär tankarna på det galna anfallet på Ukraina och det vi får veta om vad som händer där och vårt eget påskfirande. Glad Påsk är ju uttrycket vi använder, det finns inget annat. Och visst måste vi glädja oss åt att hönsen börjat värpa igen efter den mörka vintern och tjälen har gått ur jorden så att en del växter börjat röra på sig. Men Påsk är ju en kyrkans högtid med flera lediga dagar och alla dessa kan vi ju inte använda till att äta ägg. Det glada med kyrkans Påsk syftar då på Kristi uppståndelse och särskilt den ortodoxa kyrkan som när elden tänts firar den med kram och kyss. Men hur kan den rysk-ortodoxa kyrkans överhuvud, metropoliten Kirill visa sig på samma bilder som Putin och sägas vara ”en megafon för Putins föreställningar”(Dagens SvD, Kragh)? Hur kan han?

Jag fick ändå en glad Påsk, Niklas och Camilla hade samlat oss till en påsk-lunch med goda överraskningar. Glädjen att kunna träffas igen var stor, vädret soligt och alla var friska och nu är dessutom alla de ”små” myndiga och i fullvuxet format.

Och äntligen fick jag se årets första Tussilago, de blomstrade i trädgårdslandet.

Nu kan jag bara önska en God Fortsättning på Påsken till den som kommer in på bloggen, en ledig dag kvar.


Svar

  1. God fortsättning på påsk och vår önskar jag även dig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: