Skrivet av: brittakarolina | 16 september 2022

Hösten närmar sig

Nu är veckorna här då solen framåt eftermiddagen börjar gå ner och då letar sig in genom balkongdörrens fönster. Den lägger ett strålknippe på golvet och arbetsbänken i köket just när jag plockar fram grejor för att laga till lite middagsmat och den ger varje litet sockerkorn eller brödsmula på bänkytan en lång skugga och för att stänga av solen, drar jag ner persiennen.

Träden står ännu gröna men några grenar här och där lyser röda och jag tar vägen genom Suseboparken för att se om några löv och äpplen redan fallit i den nedre dammen. Och det har de.

Nära dammen finns en lönn, ett ihåligt äppelträd och en Rhododendronbuske som blommar om med vita blommor och alla tre har lämnat sina spår i vattnet..

Några sena stänglar av violruta lyser violblått i den täta buskgrönskan

Intill lekplatsen blommar vita Ölandstok med enstaka blommor, de har haft lång blomningstid men de rosa närmare gungorna har just nu sin blomstring

Jag går till början av Dragonvägen, på Karlbergsvägen står en rad lönnar med tjärfläcksjuka, läser att den inte är farlig för trädet och den kommer inte alla år.

När jag går Dragonvägen tillbaks, dinglar något i luften över huvudet, något ska hämtas på andra sidan vägen till bygget för ett par bloggar sedan.

Har aldrig sett mekanismen så nära förut. Hela kranen var med i bloggen ”Väsby växer”

Det är mattor av armeringsjärn som krokas på, de väger nog en del.

Över gatan och

upp på taket och sen fortsätter jag hemåt.

och där nyponhäcken på granntomten med alla sina mogna nypon, blommar med två alldeles nyutslagna rosor måste jag stanna upp igen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: