Skrivet av: brittakarolina | 14 januari 2010

Min bakgrund

                                                       

Jag är en före detta:

Malungsbo, Uppsalabo, Kungsholmsbo, Realskoleelev, Flickscout, Ingenjör från kemilinjen på Stockholms Tekniska Institut (STI), Laboratorieassistent på ett antal laboratorier i Stockholm, Emigrant till Skottland, Trebarnsmor, Textil hantverkare, Cirkelledare i textila material (ull, lin, nässla, bomull, silke etc.), Vuxenstuderande, Fil kand i arkeologi, etnologi och socialantropologi, Museiguide, Pensionär, Släktforskare.

Jag tänker försöka komma ihåg och beskriva vad jag minns från de här olika områdena och om något varit särskilt betydelsefullt. Det är för att jag har upptäckt att många av mina jämnåriga och de flesta av mina arbetsgivare har gått ur tiden utan att beskriva våra gemensamma platser.


Svar

 1. Äntligen! Vad härligt att få läsa dina ord om ditt liv och platserna du levt i.
  Att läsa är något annat än att höra, annorlunda …
  Jag ser fram emot att få läsa mer.
  Visst är dockan du!

  Kakan

 2. Tack för du delar med dig av ditt liv. Oerhört intressant att läsa om din uppväxt under 30- och 40-talen och unga vuxenliv på 50-talet. Även om den tiden inte är så länge sedan och människor är sig lika är förutsättningarna idag väldigt annorlunda.

  Fortsätt gärna att skriva. Åtminstone jag tycker att det är gott nog för att ges ut som bok.

  • Tack Bibbi, har nog inte tänkt på bok i första hand utan mer att rensa bland minnena och kanske komma underfund med hur saker hänt och kanske få ur mej meningar jag hållit tyst med. Vet inte om bloggen är bästa stället för det sista. Kul att du hittade hit. Britta

 3. Vad fint du skriver! Även om det skiljer 40 år mellan dig och mig så känner jag igen mig i mycket – och jag förstår ditt behov av att berätta. Nu ramlade jag in på denna blogg av en slump men jag kommer tillbaka för att läsa mer!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: