Skrivet av: brittakarolina | 03 maj 2010

Backsippor

Jag blev så störd av mina minnen från Kärnbolaget och så medveten om hur gärna jag försökt glömma den tiden och nästan lyckats. Nu tar jag en paus tills spöket KJoa har återgått till skuggorna och sen vill jag ta fram bilden av Serafimerlasarettet och den blivande världsberömde docenten Rolf Luft och hans gäng på Endokrinologen.

Till dess ska jag låta våren komma med alla sipporna, de blå och de vita men de ludna backsipporna med violettblå blick är kanske de mest efterlängtade. Min pappa kallade den tjäletuppor och min mamma oxöron. De ger ofta en antydning om vad marken använts till en gång. De trivs på grusig mark och grusåsar och det är platsen för många forntida begravningar, många gravkullar är täckta av backsippor. 

1 maj vid Fysingen i Uppland


Svar

  1. Backsippor är fint. Jag kommer ihåg backen mellan Oxunda torg, mellan ICA och Vinkelvägens baksida och stigen upp mot Runby skola, där växte de.

    Förresten, känner du eller Lasse till en kemist/uppfinnare vid namn Mannerfeldt, Mannerfelt eller Mannerfält? Borde vara en man i er ålder eller möjligen något yngre och tillhörande Göteborgstrakten. Ska ha ”hittat på” bl a Pepsodent och Surf.

    /Lotta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: