Skrivet av: brittakarolina | 29 juli 2011

Mot en ny vår, Keukenhof

Keukenhof

20/4 onsdag, på hotellet fick vi en vägbeskrivning till parken med tulpanerna och vi startade tidigt för att hinna se mycket under dagen. Ändå fick vi köra fram och tillbaks några gånger innan de första skyltarna dök upp. Vi anade att det kunde bli trängsel, Keukenhof är öppet bara under ett antal veckor just när tulpanerna blommar, i år från 22 mars till 20 maj. Vid ingången blev vi genast bortmotade, där var fullt och vi fick åka till en baksida där några åkrar fylldes på med rasande fart och många vakter dirigerade anstormningen av fordon med vana och allt flöt.

Vi blev pressade genom en entré, men väl inne på området var vi mitt bland blomstren. Solen gassade, det var en riktig sommardag och tulpanerna var precis så utslagna som de kunde bli. Åååh mer färg och fler tulpaner gick inte att föreställa sej.

Efter en vandring mellan det ena praktfulla arrangemanget efter det andra blev besökarna nästan lika intressanta som rabatterna, där var mängder av handikappade med rullstolar och andra hjälpmedel, familjer med barn och sen vimlade det av gamlingar som vi själva. Det var gott om soffor och många hade rustat sej med smörgåsar, som man åt i den himmelskt blommande miljön. Serveringarna var väl utarbetade och mekaniserade för att sluka publiktryck och inte helt billiga och kunde man slippa att gå in där så var ett smörgåspaket hemifrån en tillgång.

Det var inte bara lökväxterna som blommade, det var häggar, rhododendron och magnolior och körsbär och i värmen blev vi tvungna att söka upp skuggiga ställen under träd.

När vi framåt eftermiddagen närmade oss utgången och passerade en liten bro över en kanal fick vi vara med om en sothönas bobestyr inför alla åskådare. Hon (och han?) hade väl påbörjat boet innan parken öppnade på våren och sen när folk började dyka upp fortsatte hon och här stod vi nu på första parkett och beskådade hur hon putsade boet som hon hade fodrat  med snödroppar och sen la sej på äggen.

Det visade sej vara precis lika svårt att hitta från Keukenhof som till men efter ett antal vändor var vi tillbaks på hotellet. Lasse drabbades tyvärr av diarré och åt från och med nu enbart rostat bröd och drack te. Det blev inga gourmetmiddagar för ensam kan man inte sitta och njuta när den andre går på vatten och bröd. Vi hade nått målet för resan, de starka färgerna dansade runt i huvudet och vi orkade inte tänka på att fortsätta mot Medelhavet (hade vi nog inte tänkt heller), nu gällde det att ta sej hem igen.


Svar

  1. Sothönans bo klår alla floristers arbeten genom tiderna

    Kakan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: