Skrivet av: brittakarolina | 06 september 2012

Dvärgmås ?

Igår tog vi en promenad utmed Skvalpvik och det blåste ordentligt. Vita måsar guppade utanför i vattnet och de var svåra att komma nära. Då vi kom hem och tömde kameran såg vi att det inte var vanliga fiskmåsar, de höll huvudena i en annan vinkel och hade röda näbbar och ben och en mörk fläck på kinden. Ingen fågelbok i hyllan och bara nätet igen att leta på.  Bilderna på tretåig mås stämde sådär men eftersom fåglarna var små och nätta prövade jag med dvärgmås och den finns och häckar på Gotland. Är det dvärgmås eller finns det något mer?  Är det någon som vet?

 

 


Svar

 1. Borde inte en dvärgmås ha mycket mer svart under vingarna, samt mer rundade vingspetsar, än fågeln som mycket lägligt slår ut med vingarna på nedersta bilden? Skrattmåsar i vinterdräkt? – Jag vet inte själv!

  • Hej Björn ! Skrattmåsar hade jag inte en tanke på för dom har jag bara sett med svart mössa på men om de förvandlar sej till vintern som så många andra så kan det kanske vara sådana. Tittade på bilder på nätet och några av dvärgmåsarna där var inte helsvarta under vingarna men inget stämmer ändå riktigt. Tack för att du tittade. Britta

   • Har du varit inne på bildarkivet hos ”Rapportsystemet för fåglar”`? http://svalan.artdata.slu.se/birds/default.asp Det blir enklare att hitta respektive art om man ändrar sorteringen till alfabetisk, och sedan finns det över tusen bilder såväl av dvärgmås som skrattmås att titta på. Men påminner inte den här skrattmåsen rätt mycket om dina fåglar: http://svalan.artdata.slu.se/artportalen/gallery/images/swe/birds/2011/small/348205.jpg

   • Nej, men det måste jag pröva, har inte hunnit i kväll för vi åker hem i morgon, tack för tipset och jag återkommer. Britta

   • Hej Björn, javisst ser det ut som skrattmås med röd näbb och och röda ben, tack för att du såg. Hälsningar Britta

   • Trevligt att få göra en insats!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: