Skrivet av: brittakarolina | 08 september 2012

Skrattmås i vinterdräkt

Rubriken i förra inlägget hade ett frågetecken, jag var inte helt säker på vilken fågel vi sett ute på vattnet. Men bloggarbjörn på http://bjornbild.wordpress.com såg att det kunde vara skrattmås i vinterdräkt och då stämmer färgerna bättre. Har hittills inte noterat fåglar så mycket, de flyttar sej för fort, men på något sätt har de ändå blivit mer intressanta än när jag var yngre. Från vår tomt på ön har vi brukat se ormvråkar, de sitter ibland som stora katter på skogsvägarna och flyger upp med ett brak om man råkar komma nära. De seglar runt och har på sensommaren en eller ett par ungar i sällskap. De har nu fått sällskap med ännu större seglare och i ett par år har kungsörnar hälsat på och antagligen livnärt sej på de väldigt många vildkaninerna vi har kring oss. De går ibland ner rätt nära och ”hälsar” men då man fått fram kameran är de redan högt uppe i skikt som inte går att hitta i sökaren och man svär. Vi trodde ett tag att de hade bo i talldungen i änden på tomten för de landade där flera gånger, men det var nog en önsketanke. Men de är tre och de skriker väldigt åt varandra, vi tror att en är unge och den har väldigt mycket vitt  både under och över på vingarna och stjärten.


Svar

  1. Jag tittade i Lars Jonssons stora fågelbok, och går man efter den så är det en ung kungsörn du prickat in. Det vita och mörka på stjärten stämmer precis. Grattis!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: