Skrivet av: brittakarolina | 22 februari 2013

Väsbyån februari

Väsbyån f kr

Väsbyån strömt kr jpg

Väsbyån i februari kr a
Efter att ha beundrat bilder av isformationer på bloggen ”Vid Vätterns Strand” gick jag ner till Väsbybyån, det är ju också vatten fastän i mindre format. Nu är det mycket vatten i ån och väldigt strömt och kring kanterna hade det hade bildats små iskragar kring vasstråna. Det blev dagens isformationer.

Då man behöver lite bekräftelse den här årstiden, tar man med sej månadens samlade brödkanter till ån och prasslar lite med påsen en bit norr om stationen och då kommer änderna, alla på en gång och man känner sej uppskattad och efterlängtad just så länge som man har något kvar i påsen. Idag var alla fåglarna gräsänder, inga med ovanliga färger eller storlekar, det var fart på vattnet och de fick jobba mot strömmen.


Svar

  1. Så länge inte änderna knallar upp på stranden och nyper en i tårna för att tigga mat är det väl OK (jag har varit med om det ett par gånger :::).

    • Jo men det är ju halva nöjet, att få dom lite på nära håll och så länge det är änder går det väl an, svanar och gäss känns inte lika hejigt, då går jag undan. Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: