Skrivet av: brittakarolina | 28 februari 2013

Norrvikens is

Solen gassar och gruset som strötts på gångbanorna smälter ner genom snön och gör svarta hål. För att inte vårlängtan helt ska ta överhanden, kan man kanske ta vara på det roliga som ändå finns att göra den här tiden medan det ännu fryser till om nätterna, åka skridskor, i april är det för sent. Norrviken g kr

På Norrviken plogar Sollentuna skridskosällskap en bana  som är 14 km lång och sträcker sej från Norrviken till Bollstanäs i Upplands Väsby. De hyr också ut skridskor och pjäxor på lördagar och söndagar, så man måste inte gå och skaffa egna åkdon och sen kan man susa ut på en garanterat hållbar is och känna hur man nästan flyger fram.

Norrviken c kr

Idag ville jag kolla isen, om solen hade gjort snömos av banan och jag tog mej ner vid Bollstanäs. De vassflaggor som ännu finns kvar, slokar i år, de ymniga snöfallen har väl gjort sitt.

Norrviken f kr

Snön var blöt men den plogade banan såg jämn ut lite här och där och traktorn med plogen körde just förbi, det var ingen trängsel bland åkarna jag hade trott att sportlovet skulle fylla isen.

Norrviken e kr

En äldre herre hade fått på sej långfärdskridskor och hade en flicka med vita konståkningsdito uppkrokad i armen, de stödde sej mot varandra och flickan trippade utan att åka medan farbrorn försökte komma iväg en bit med ett par skär då och då.

Norrviken b kr

Hur gick det för mej att åka?  Det är inte förrän på lördag som jag får låna ett par långfärds av Karin, jag ville bara orientera mej lite. Efter två höftbyten de senaste åren längtar jag så väldigt mycket efter att åka, det har varit ett uppehåll på mer än tio år då benen inte ville, men nu är det dags.

Norrviken d kr

Norrviken a kr

Om man sätter sej i det här blir man blöt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: