Skrivet av: brittakarolina | 03 mars 2013

Skridskotullen, Norrviken

Lördagen var ingen bra dag för skridskoåkning men söndagen blev bättre. Det blåste hårt, så isen smälte inte fastän det var plusgrader. Karin fick bekymmer med familjens hund och måste fara till djursjukhuset och då fick det bli det näst bästa alternativet för mej, att hyra utrustning vid Skridskotullen. Jag höll nästan på att fega ur, har inte reflexerna blivit lite slumrande och vem tar upp mej om jordens dragningskraft blir för stark? Karins sista replik i telefon ”du åker inte ensam, du gör bara inte det” var något att komma runt, så efter lite provokation fick jag med mej Lasse trots hans envisa ryggskott.

Skating e kr

En rad med fordon som var skyltade RESCUE stod och väntade vid infarten och det kändes tryggt och flera killar med gula overaller hade Rescue på ryggen, så de skulle nog också kunna lyfta upp mej i värsta fall. Det var mycket folk, många med små barn och det doftade korvgrillning och solen var intensiv. Jag hyrde pjäxor och skenor, man fick legitimera sej och sen fanns ingen återvändo.

Skates for hire kr

Lasse med broddar under hälarna och rullator fick ta hand om skor och handväska  och att promenera på isen var uteslutet. Den var blank och nyfrusen och allt halkade på den till och med spetsiga gåstavar.

Skating b kr jpg

Det här ögonblicket hade hade jag sett fram emot. Världens finaste is bredde ut sej framför mej och jag bara gled ut. Jag kände mej som ett högt klädskåp som kunde välta närsomhelst och det fick inte ske. Vinden tog tag i mej och jag for iväg utan att röra mej och efter en stund längtade fötterna efter de invanda rörelserna och jag vågade börja åka.

Skating kr

Isen var nog den blankaste jag åkt på och att glida fram nästan utan ansträngning känns som att vara nära att flyga utan att lätta från marken. Efter några rundor blev benen skakiga och jag blåste med upp på land. Fantastiskt ! 

Skating  krf

Skridskotullen Norrviken kr

Vilken dag ! Glömde bort att kolla sälgens knoppar. Hoppas det blir några inte alltför kalla veckor till. Måste ut igen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: