Skrivet av: brittakarolina | 07 maj 2013

2007 Loch Ness

Vi for sedan utmed Loch Ness, vägen gick nära stranden och den gula ginsten var här yppigare än vad vi tidigare sett, kanske för att den kom närmare inpå oss.  På andra sidan vägen var skogklädda branter med väldigt höga träd.

2007 Loch Ness d kr

2007 Loch Ness f kr

Vi spejade förstås efter Nessie och hittade henne infångad och väl förankrad i en damm vid Drumnadrochin där det fanns ett Loch Ness Center och en Nessie shop.

2007 Loch Ness Nessie

Vi hittade ett B&B hos en berest dam, hon hade klisterlappar och flaggor från hela världen på sina kökskåp och hon berättade glatt att när säsongen för B&B var över så reste hon ut i världen, så långt bort som möjligt och gjorde slut på hela säsongens förtjänst. Hon skickade oss till en resturang med medeltidstema för kvällsmålet och vi  åt vår sista skotska middag, den smakade helt utsökt. Lasse fick en köttbit som vi inte har i svensk styckning och jag tog en köttpaj och det var den hittills godaste.2007 Loch Ness middag b kr

Sista dagen skulle vi bara transportera oss till Prestwick men vi råkade se skyltar för ett skifferbrott, dvs det var nedlagt och värt att se, Ballachulish Slate Quarries.

Slates – skifferplattor ligger på många skotska tak och det här stenbrottet har försett Edinburghs och Glasgows många tak med skiffer. Man började bryta på 1600-talet och höll på till 1955. Nu dyker man i de gamla stenbrotten. 

2007 Slates b kr

2007 Slates kr

2007 Slates

Vi for genom Glen Coe, som är en mörk och dyster passage genom sin historia som för alltid hänger kvar och ännu mer så i dimma och regn.

2007 Glen Coe kr

Väl framme i Prestwick hade vi två timmar på oss att sitta ner och pusta ut och vänta på flyget, men då vi tittade på avgångar såg vi att man ändrat avgångstiden till två timmar före den vi hade på biljetten. Fort iväg till gaten och vi hann precis med planet till Skavsta. Vi hade tur, hade vi kommit lite senare hade vi haft svårt att ta oss hem och säkert fått bekymmer med flygbolaget, sådant har vi läst om.

Nu lämnar jag det här ämnet, en resa som började i nostalgi men som kom att föra med sej så mycket nytt för oss och som vi båda minns och haft glädje av. Den långa vintern är slut och nu blommar forsythiorna på baksidan av huset vi bor i. Åter till den nutida verkligheten.


Svar

 1. Varmt tack för alla delarna i din reseberättelse (och fantastiska bilder) som jag följt med stort intresse. Hoppas att du har fler historier på lager.

 2. Ja Britta, vilka roliga minnen du har att berätta! Ikväll skrattade vi gott åt de flygande, sparkande älgarna från Västerbotten.
  Mail på väg.
  Monica

 3. Fantastiska bilder.

  • Tack, när jag tittar på vad du läst längtar jag dit igen.

   • Det förstår jag så väl.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: