Skrivet av: brittakarolina | 30 maj 2013

30 maj Bergianska Trädgården

30 maj, utflykt i dag till Danderyd för att justera Lasses benskena och när vi ändå var så nära, tog vi oss till Bergianska efteråt, jag har längtat efter att se vad som är på gång bland växterna.

30 maj i Bergianska e kr

Det första som mötte oss var de pampiga buskpionerna.  Det var varmt som i en bastu och vi tog oss in bland träden för att få skugga. Överallt blommade något och på håll ser även fjällen numera påklädda ut.  Idag blommade en kudde med stora rosa treblad strax före Japanska dammen.  30 maj i Bergianska c kr

Det sköna är att så många ytor mellan planteringarna ser ut att vara naturliga, med ängsblommor och en massa mindre allmänna arter ur floran här och där, de har säkert fått hjälp att komma dit men det är roligt att få se dem.

30 maj i Bergianska a kr

30 maj i Bergianska l kr

Japanska dammen har fått en grundlig genomgång, de snabbväxande och bråkiga pilsläktingarna har sågats ner och antagligen förpassats till sophögen, nya kandelabervivor har planterats men vattnet som speglar allt ser inget kul ut.

30 maj i Bergianska k kr

30 maj i Bergianska i kr

På väg till fikat gick vi innanför granhäcken och där var mängder av nya plantor, allt omskött och vattnat och en del redan i blom. På hörnet och i höjd med en fyraårings händer blommade bolmörten i en helt egen koloni, den sätter man taggtråd kring och varningsskyltar på andra ställen. Jag hittade ett ställe i skogen på Gotland, där man tagit grus och rört om i marken, där växte bolmört, en del manshöga, det var sent på sommaren och de hade gått i frö. Jag började samla på mej de halvtorra stjälkarna för att spara som dekoration, fröhusen är märkvärdiga att se. På kvällen efteråt var jag helt vimmelkantig och det kändes inte alls bra.30 maj i Bergianska g kr

30 maj i Bergianska f kr

Vejden har också fått en ruta och just nu blommar den. Idag var fikat och fikabrödet inte det roligaste, men man kan inte få allt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: