Skrivet av: brittakarolina | 01 juni 2013

Rensdammarna

I rensdammarna för dagvatten innan det rinner ut i Väsbyån finns det då och då enstaka fåglar. Vattenytorna har växt igen mer och mer, de ser numera ut som en brungrön gröt. 

Men det rörde sej i en yta mitt i ena dammen, en fågel med brunt huvud och med två små dunbollar arbetade sej runt, det gick inte att se på så långt håll vad det kunde vara så jag lät kameran titta i stället och bläddrade sedan i Lars Jonssons fågelbok och kom fram till att de liknade hans knipor, men ungarna med vita kinder finns ingen bild på.

I rensdammen a kr

I rensdammen c kr

I rensdammen d kr

Medan vi stod där och tyckte att de såg ensamma ut, lyfte honan och flög iväg till den andra dammen och dit hade ungarna inte en chans att ta sej och de blev kvar ännu mer ensamma och plaskade runtrunt och jag gick med huvudet bakåtvridet för att se om mamman återvände. Jo hon kom sen.

I rensdammen f kr

I rensdammen e kr


Svar

  1. Tips: på Artdataportalen finns det ett jättestort fotoarkiv med fåglar. Se här: http://svalan.artdata.slu.se/birds/default.asp 1341 bilder av knipa i skrivande ögonblick, varav flera på dunungar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: