Skrivet av: brittakarolina | 22 juni 2013

Midsommar

Det är lite sent att önska ”Trevlig Midsommar” men det är ju en dag kvar av helgen och vi har inte hunnit fram till den före detta riktiga midsommardagen så midsommaren är numera lång. Vi räknade fel och vår veckosurftid tog slut i går mitt på dagen och det var en riktig snyting. Men Hemse Tobak hade öppet och det var tur så jag var tidigt uppe i morse och kunde fylla på. El och vatten klarar jag bra när de stänger av men utan nätet blir det kris.

Midsommar c kr

Midsommarkransen i år fick bli något grånande och moget, fältsippornas frötofsar och oxtungans blå blommor, de blåaste man kan hitta.

Midsommar a kr

En skön morgon när blåsten vilade sej, vi satt vid husväggen i värmen och efter lite muller över havet kom de första dropparna som övergick till ett strilande och vätande ösregn som gjorde oss genomblöta innan vi hann in.

Sen var solen där igen och vi drack kaffet ute, det blev den skönaste midsommarafton på åratal.

Midsommar g kr

Midsommar f kr

Midsommar k kr

Rosen Poppius som jag såg på baksidan av järnaffärens gård för många år sedan och som jag hittade i rosboken och planterade för tio år sedan, har äntligen kommit med blommor och de doftar, det var årets gladaste överraskning.

Då vi kom in kämpade en trollslända mot fönsterrutan för att komma ut, den såg ovanlig ut med en bred bakkropp och därför heter den ”bred trollslända”.

Midsommar h kr

Natten blev molnfri och det var faktiskt den ljusaste natten det här året.


Svar

  1. Jösses vad roligt att ni är på ön!

    • Ja det var en sagolik vecka, vi hade tur och kom också hem igen, allt var på topp. Trots tömningar och omsorger i höstas frös tvättmaskinens backventil, dränkbara pumpen i avloppet och själva pumpautomaten med vatten från brunnen och toalettens vattenmagasin, så vi har träffat rätt många som gärna kommer och ställer tillrätta. Om vi inte far dit på ett par år så är stället utplånat på mindre än 20 år och körsbärsträden växer genom golvet.

  2. Fantastiskt fina kort på trevliga släktingar. Man blir rörd. Ha det så bra.
    Lars kom hem i går så vi hade en lite middag. Trevligt värre var det..
    God fortsättning på sommaren.

  3. Tack Anna-Lena! Långfararna är extra roligt att få hem ibland. Hoppas ni också får en fin sommar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: