Skrivet av: brittakarolina | 15 juli 2013

Vit julkaktus

Vit julkaktus d kr

Den vita julkaktusen blommar och mängden blommor rör till bilden, hur ska man få till det? Ska den ses uppifrån eller nerifrån, innan den blev krukväxt satt den högt uppe i träd, men som krukväxt bor den mer i vår höjd.Vit julkaktus e kr

 


Svar

 1. Hej.
  Är nyfiken hur Du sköter denna vita julkaktus? Var står den hos Dig?
  Jag har själv 3 stycken krukor med vit kaktus som blommar ibland, Har just i dagarna fått nya små knoppar.
  Tacksam för dina odlingstips.

 2. Hej Gisela! Julkaktusarna har fått lite brutal behandling och det kanske inte låter som en bra liv för så skönblommande växter. De kommer båda från en affär i sin begynnelse och var då små och billiga. Sen har de växt till och fått större krukor men bara en gång. Vet inte var jag hörde att de bildar knoppar först när växten blir utsatt för +10 grader, så de har fått stå ute på balkongen under än bänk (utan direkt sol) hela sommaren och när jag såg i september att de hade börjat få små knoppar tog jag in dem och det gick rekordfort att de svällde och slog ut. Vatten har de fått när jag nästan glömt bort dem under bänken och de har ”ätit upp” jorden så den är bara en liten skorpa. De brer ut sej och kräver mer och mer plats som inte finns, så i våras tog jag fram saxen och klippte bort nästan allt det gröna så de såg ut som hamlade träd, bara de hårda delarna var kvar. Under bänken på balkongen stod de sedan och återskapade allt det bortklippta plus en bladled till där de dessutom även orkade göra blomknoppar.
  Sätter man sen ut dem tidigt på våren och de får uppleva kyla någon tid så sätter de knoppar igen. 10 grader och under men inte frost förstås. Den vita svarar precis som den röda och genom att lägenheten är torr och varm så är allt överblommat på 10 dagar.
  Pröva att låta din kaktus få kyla någon vecka men inte frost så får den nog fart. Hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: