Skrivet av: brittakarolina | 24 augusti 2013

Fågelväggen

Sensommar på ön.

Jag tror gråsparvarna samlar sej säjer Lasse och spejar ut genom fönstret som inramar så mycket skeende. Själv är jag ingen baddare på fåglar men ser ändå att det är någon sorts siskor grå eller gröna som vimlar omkring utanför. Efter en stund hörs en liten mjuk duns från fönsterväggen, ett av våra vanliga spöken kanske?  När jag går ut för att hämta ved sitter en liten grön fågel kvar på trätrallen utanför och flyger inte iväg när jag kommer nära.  AHA, det var den som dunsade på glaset, kommer den att hämta sej eller blir den liggande?

Siska kr

Den gömmer ögat men när jag visslar lite tittar den upp. Den såg oskadad ut från min synvinkel men på bilden från lite närmare håll ser den ut att ha fått en smäll snett över näbben.

Siska ba kr

Ett vanligt fönster kan vara livsfarligt för en fågel. Med full fart flyger den mot himlen som speglar sej i glaset och fågelvägen blir en fågelvägg.

Fågelväggen kr

Efter en kvart flög den lilla gröngula vidare, den blev inte liggande.

 

 


Svar

 1. Min gissning: en stackars lövsångare som kört huvudet i något hårt. Tycker inte den ser så grönsiskig ut. I början av veckan hörde jag (den sista?) lövsångardrillen för detta år.

  • Ja där ser man, inte gråsparv och inte ens grönsiska, är lövsångare gulgröna? Och samlar sej i flockar före flytt. Det är ju bra att man inte behöver tro fel så länge så tack Björn.

   • Det finns flera arter som är rätt lika varandra samtidigt som det är variationer inom arterna. Jag tror lövsångarna uppe i norra Norrland är lite brunare än de vi har härnere. Om någon kännare talar om att det inte är en lövsångare ger jag upp direkt utan protester 🙂 . Det skulle ju kunna ha varit en sibirisk super-raritet som landade hos dig … fast sannolikheten för vanlig lövsångare är nog större!

   • Lövsångare låter bra. Har aldrig blivit hemma med sångarna, de gömmer sej och hoppar kring för mycket.
    Vet egentligen väldigt lite om fåglar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: