Skrivet av: brittakarolina | 26 december 2013

Decemberbilder

Bilder som blivit över och som är utan sammanhang annat än att de tillkommit i den mörka månaden december och nära julen.

Julkortet i år fick en sida av Karins stenpaket, som hon högg för några år sedan.Karins paket kr

Karins paket aaa

Spegeln i hallen fick en krans av lummer som Karin och Glenn hittat någonstans kring Södertälje och vi fick anledning att läsa på, hur fridlyst och sällsynt den var. Mattlummer skulle hänga runt tavlor och lite varstans till jul en gång i tiden och jag läste att en anledning var att den höll sig grön även när den torkade.

Mattlummer kr

Mattan vid dörren som legat gömd några år är ett resultat av min längtan till Provence och påvepalatset i Avignon och dess olika golv av färgade kakelplattor.

Golv i påvepalatset.kr

De sista julklapparna inhandlades dagen före julafton i shoppen på Tekniska Muséet, vi är ju tekniker och det tekniska alfabetet (bland annat) är bra att få med sej för de växande. Utanför stod Kaknästornet och återkastade den dalande solen några minuter.

Kaknästornet när solen dalar kr

 

Och hemma på köksbordet blossade den röda julblomman från Karin.

Julblomma.kr

Och i morse när solen gick upp satt kajorna  på kajplats utanför köksfönstret. De brukar sitta på lyktstolpen utanför och jag hinner aldrig hämta kameran, sen är fönstret ett hinder men det här är i alla fall en början.Kajplats ett i soluppgången kr

Kommer man ner på marken så är den så här grön fortfarande, det här är på norrsidan av Väsbyhems tvätthus.Norr omVäsbyhems tvätthus kr

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: