Skrivet av: brittakarolina | 28 december 2013

Lekstugan

Letade efter en särskild bild från år 2001, det är 12 år sedan, men då ramlade fram bilder från helt andra händelser som jag inte kan hålla inne med. En är om ett lekstugebygge. Gösta, Yoko och Selina bodde ännu kvar i Sverige och Selina tyckte om att vara i trädgården, regn var inget hinder. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För att  trädgården skulle vara ännu mer lockande trodde vi att en lekstuga skulle vara bra och vi såg ut en möjlig plats för den. Har själv alltid längtat efter en lekstuga och beundrat när andra haft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En brädgård i Trollbäcken hade lekstuga i byggsats som vi skulle klara av att spika ihop och grundstenar skaffades som Selina fick dra fram. Det blev mycket dragande innan platsen kändes rätt.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen hämtades virket i Trollbäcken, allt var i småbitar, men det fanns en ritning.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ösregnade ute då som nu och vi fick hålla oss inne i  garaget för att spika ihop väggarna.

, OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Äntligen färdig att hopfogas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taket på lite senare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sen var det dags för kaffe i stugan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och så här blev den utanpå så småningom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lekstugan var nog den vi mest sörjde då vi lämnade vårt markboende förutom trädgården förstås. Men det var roligt att göra en utflykt i det förflutna, den korta mörka mellandagen bara försvann.


Svar

  1. Så roligt att läsa om er lekstuga och se bilder av hur hela familjen är inblandad i projektet!
    Min morfar Ture, din farbror byggde en sådan åt mig i ett hörn av tomten i Sandviken. Där ”bodde” jag, mosade hallon till mat och ”jobbade” på järnverket, som jag byggt upp av gammalt skrot i ett annat hörn av tomten.
    Vid flytten till radhuset fick jag lämna min stuga och jag sörjde den mycket.
    För fem år sedan fick jag äntligen en ny lekstuga. Tollef byggde den av en byggsats från Västergötland och där leker nu både barnbarn och grannbarn gärna. Så trevligt att få sitta med vid det lilla bordet och bli serverad gröna blad och ”kaffe” ur lindrigt rena små koppar med rosor på.

    • Monica, härligt att läsa om dina lekstugor och att farbror Ture byggde en och Tollef den andra, det blir mer fart på bygget om en händig man också tycker att det är roligt. Selina som redan då blivit van vid förflyttningar gjorde ett hotell av stugan och där fick vi checka in och ut.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: