Skrivet av: brittakarolina | 16 juni 2014

Hämpling

Bland alla de småfåglar som rörde sej i gräset och träden kring oss på Gotland och som vi inte har namnen på, så var det ett par som skiljde ut sig för att de hade färg, åtminstone hannen. Fågelboken hade jag åkt ifrån men nu har jag letat upp vad de kan heta.

Fågel 3

En lysande röd liten mössa på huvudet och vita duniga strumpor på benen, syns inte på bilden,  knallbrun på ryggen och rosabrun på magen. Honan var inte lika grann men de höll ihop tätt med varandra. Hämpling har jag fått det till och de bidrog till den ljuvliga fågelkören. Carduelis cannabina heter den på latin och varför undrar jag. Äter den gärna hampfrön eller håller den gärna till i hampodlingar, de finns ju inte längre, förr odlades mycket hampa till rep.

Fågel 2

Här syns en del av dun-strumpan eller är det dun-byxa, av bilderna på nätet finns ingen med duniga ben.

Fågel 6

Fru hämpling


Svar

  1. Där fick jag lära mig en ny fågel, som jag inte tror att jag har sett. Skulle den dyka upp nu så vet jag vad den heter. Tack!
    Kram, Ingrid

  2. Det här med fåglar är nog ett ganska nymornat intresse, så de flesta känner jag inte igen, men när de hoppar omkring framför fönstret och dessutom har lite färg, då blir jag nyfiken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: