Skrivet av: brittakarolina | 15 augusti 2014

Duvorna

Duvungar b kr

forts. Vi såg att det fanns två ungar som levde och vi trodde att föräldrarna skulle fortsätta att röra sej kring boet. I stället verkade de helt försvinna och hörnan under taket där ungarna låg såg helt övergiven ut. Om man väntade en stund kunde man se att något ändå rörde sej och det stack upp något runt då och då, alltså var det liv i boet och någon måste ha sett till ungarna vid hemliga tillfällen. Hela dagarna kunde gå och det var helt stilla men sen  tumlande de om varandra för att till slut lägga sej tillrätta och sova.

Föräldrar i ur och skur kr

Flera dagar har det regnat rejält och då jag drog till fönstret en dag såg jag var föräldrarna var, de satt på taket till vår balkong i ösregnet och hade full koll på ungarnas ljud och rörelser, de hade inte övergivit avkomman.

Duvungar krI går hade en av ungarna fjädrar med samma färger som en av föräldrarna och den andra ställde sig upp och viftade med långa vingar. Det är väldigt trångt i avbalkningen där de ligger och de knuffas och trängs när de ska ordna in sej för att ligga ner. De ser stora ut men halsarna är fortfarande lurviga.

Duvungarna kr

 


Svar

  1. På tal om duvor och tidigare inlägg om att äta dem: såg just en arkeologisk rapport om att neanderthalare i Gibraltar åt klippduvor för 67.000 år sedan. Och klippduvan är ju originalet till våra stadsduvor av den sort som sitter på taket hos dig!

  2. Ja det här att inte visa upp sej vid boet och röja var ungarna finns när de börjar få lite kött på benen, har väl räddat livet på många flygfärdiga duvor. Kan tänka mej att de inte hunnit bli sega men är ganska präktiga och lätta att hämta, Kanske bär de med sej försiktigheten från klippduvetiden. Säkert har fler än neanderthalarna också ätit duvor.
    Var har du hittat neanderthalsuppgiften?

  3. Björn, du uttryckte dej helt OK, däremot läste jag slarvigt och har aldrig kollat PA på nätet. Läste nu om klippduvorna och spåren de såg på benen. Vårat par har verkligen hittat ett grotthål i klippan om man översätter till ett femvåningshus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: