Skrivet av: brittakarolina | 27 augusti 2014

Flygfärdiga?

 

21 augusti kr

21 augusti började gropen bli för trång

Byter ämne och återgår till att speja på de växande duvorna. Det är lätt att tolka in mänskliga aspekter på djurens liv, läste om gräsänderna som inte tar pappaledigt, pappan sticker och låter mamman sköta hela jobbet med ungarna.  Ser man det så, tycker jag att duvorna är sympatiska som väntar tillsammans på att ungarna ska bli stora. Ser man den ena av paret så är den andra i närheten eller kommer flygande.

Paret kr

Utanför väntar paret, när de matar sin ungar har jag ännu inte lyckats se men det måste ju ske någon gång för de växer och blir stora, nu kommer de inte längre ner i boet utan sitter på kanten hela dagarna. Fjunen på hals och huvud är nästan borta och de ser ut som vuxna fåglar, hur bär de sej åt när de ska börja flyga? Det är roligt att se verkligheten, inte bara läsa i fågelboken. Undrar om de mellanlandar på vår balkong, den är väl närmast.

24 aug kr

24 augusti

Grannen med balkong ovanför duvboet har sett vad de har nära fötterna och tecknade åt oss att duvparet har redan börjat inreda motsvarande grotta ovanpå vår balkong. Det blir ganska grisigt kring boet, så det är väl skönt för paret att flytta till något rent.

Stora ungar b kr

 25 augusti, snart ska det väl vara dags?

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: