Skrivet av: brittakarolina | 08 april 2015

Utmed ån

I går gick vi utmed ån igen, vägen är utan backar och tillräckligt jämn för att en rullator ska hänga med, sen förändras utsikten hela tiden, vissa delar är inte svindlande sköna, men om man tittar ner i vattnet förvandlas all tristess till spännande bilder.Väsbyån utsikt under ekarnaUnder de gamla ekarna utmed ån blickar man ut över ställverk och värmecentral, det är inte upphetsande men om man tar ett par steg närmare vattnet och tittar ner blir det en annan bild.

Väsby River shadows in the water

Vi håller koll på vattenytan om det kan vara något liv som rör sig, vi hoppas förstås på att få se minken eller bävern. Ju närmare Älvsunda vi kommer, dess fler sälgstammar är avgnagda helt men parkavdelningen?  har lyft bort stammarna ur vattnet.

Väsby River beavergnaw

Väsby River trace of beaver teathVi lyssnar efter fågelkvitter men det är väldigt tyst, är det hörapparaterna som inte orkar föra höga ljud vidare eller är det tystare än vanligt? Sen hör vi en koltrast vid en vassrugge och det känns trösterikt.VassridåFjolårsvassen är en gardin mot vattnet och bara stjälkarna återstår.

Vass spegling
Spegling

och kaveldunet har släppt det mesta av sitt dun.

Här där ån svänger in under järnvägen fanns det änder förr men nu är det alldeles tomt, inget liv, kan man tro att minken har något med det att göra? Vi har bara sett den en gång men alla vet att den håller till här.

Väsbyån in under järnvägen

Hit har inte klottersanerarna nått.

Väsbyåns krök

Väsbyåns krök vid Älvsunda

Väsbyån vid Älvsunda

De här bilderna tog jag för att lämna vidare till sanerarna, de kan ju inte veta att det ser ut så här flera kilometer från Centrum.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: