Skrivet av: brittakarolina | 21 april 2015

Nya Suseboparken

I morse hastade jag ut för att fixa lite blommor till balkongen, Lasse fyller år och tänk om det går att sitta ute med kaffekoppen när Karin kommer. Märkte efter ett halvt kvarter att jag glömt kameran hemma, retsamt om det händer något. Då får jag blunda. Efter att ha gått igenom blomstren på torget sneglade jag upp mot omdaningarna i Suseboparken och där pågick något. Oj, någon stod och skar med motorsåg i trä, det såg ut som en skulptur. Och jag som gått ifrån kameran ! Jag kunde inte blunda, måste vända och halvsprang hemåt, tänk om skulptören tar kafferast och är borta när jag kommer tillbaks !

Suseboparken ska göras om så att den får fler besökare och gärna barn. En del stora träd har tagits ner för att släppa in ljus i den gamla lummiga parken.

Suseboparken förnyas

Mannen med motorsåg var kvar då jag kom fram, han hade öronskydd och skulpterade i en av de kapade almarna.  Den såg ut att ännu stå kvar på sin rot. En bit därifrån stod en färdig ”Heliga Birgitta”, enligt senaste rön lär hon vara född i Ed (en av Väsbys tre socknar) och Eds kyrka finns med nedanför kjolen. En stor man med gulvitt flygande hår var under arbete och han blir St.Olof och ännu fler heliga ska det bli.

Torbjörn sågar

Birgitta

Jätteroligt !! Man har äntligen släppt vikingaköret, här ska vi få några historiska personer som inte är helt uttjatade.

Torbjörn

Skulptören heter Torbjörn Lindgren och han är från Leksand. Då man söker på hans namn visar det sig att han gjort många träskulpturer och hans titel är Motorsågsskulptör.

Rättelse: det gick för fort i morse, lokaltidningen hade en notis om Torbjörn Lindgrens skulpturer i dag och där står att Birgitta ska representera Fresta och inte Ed. Hon föddes i Fresta vid Sköldnora, vet inte hur jag fick för mej att hon var född i Ed men det var väl kyrkokonturen som påminner om Ed.


Svar

  1. Det blir ett underbart lyft för parken. Extra kul är att skulpturerna har anknytning till Väsby, Hoppas skulpturerna får finnas och inte bli förstörda.

  2. Hej Britt-Marie, skulpturerna står på rot så de blir svåra att välta eller dra omkring med, så förhoppningsvis blir de kvar. Ja lite spännande är det att se hur det nya blir använt och befolkat till slut. Torget vi begåvades med nära parken blev ju en flopp. A-laget hade hittat en fristad i Suseboparken och det ville man förhindra, vi får väl se om den nya inredningen drar en annan publik.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: