Skrivet av: brittakarolina | 07 maj 2015

ännu en väntetid

Ännu ett tandläkarbesök och en nyutslagen Djurgårdsmark att gå runt och upptäcka medan jag väntar på Lasses lagning. Vid grinden har häggarna slagit ut och doften ligger över hela dalgången ner till Armfeldts stuga och berusar. Caroline säger att de har slagit ut just idag.

Häggen blommarEn bil bromsar in, det är Karin som tagit fel på sin besökstid och jag får sällskap på den väg jag är lite nyfiken på, nya vägen till Bergianska.

Karin

Eken grönskarDe nya eklöven, guldgröna har kommit en bit på väg

Eken slår ut bmen är ännu svåra att få grepp om.

Vi går över Roslagsbanan och ser bättre från vägen utmed klippväggen hur husen vid Villa Frescati ligger.Villa Frescati, Edwalls tandläkeri och VetenskapsakademinRoslagsbanan, Villa Frescati, Armfeldts stuga och på höjden bakom, Vetenskapsakademin.

Anden rensar botten

Vägen mynnar i Bergianska vid den nya våtmarken. Vitkindade gäss står på det torra och en and betar ivrigt i det blöta så det plaskar om näbben.

Kungsängslilja

På marken omkring blommar gullvivor och kungsängsliljor

Vid Bergianskas våtmark

En alldeles ny soffa av en återbrukad stock intill den nya våtmarken.

Återanvänt träd

Ytan är fräst lite i ena änden så man lockas att räkna årsringarna. Karin gissar att det är en alm.


Svar

  1. den finaste tiden är mellan hägg och syren … får väl hoppas att det inte blir allt för mycket regnandet 🙂 helst bara på natten 😀 jättefina bilder du har tagit … kungsängsliljan har jag aldrig sett förrut den är jättefin

  2. Tack irenechristine, ja det är enormt märkvärdigt med allt som slår ut just nu och dofterna. Kungsängsliljan är Upplands landskapsblomma, men har införts från Nederländerna på 1600-talet och har blivit kvar på sanka strandängar. Den tycker jag hemskt mycket om.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: