Skrivet av: brittakarolina | 19 augusti 2015

Väsbyån – kanotled

Väsbyån kanotister

Väsbyån var en gammal båtled mellan sjöarna. Möjligheten att uppleva en stunds rofylld färd mellan gröna sjöväxter och näckrosblad trots närheten till järnväg och biltrafik, lockar till fantasier om vad som skulle kunna göras. Kanotled är ordet som ofta kommer fram på tal om ån men vanliga somrar minskar vattnet så mycket att fantasierna bleknar. I år är vattnet högre och man har klippt ner det höga gräset nära intill ån på flera ställen och dessutom frilagt flera av de stora ekarna söder om Mälarvägen så det är nära nog parkartat utmed gångvägen. I förgår fick jag se något väldigt glädjande, en kanot !!  Vi var på håll,  jag hann inte springa fram och den gled tyst förbi, men kameran såg.

Väsbyån kanotister bVisst vore det något för Väsby att ha en egen nära kanotled, minsta lilla by i England använder sitt vattendrag att promenera intill och paddla eller punta på, varför hela tiden förbise vår resurs?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: