Skrivet av: brittakarolina | 09 januari 2016

Växthusvärme

I stället för att skriva en blogg om hur det verkligen är i Upplands Väsby, flyr jag ännu en gång till blomsteroasen i Ulriksdal. Det var en kall morgon och sovrumsfönstret som fått stå öppet hela natten var alldeles igenisat.

1-DSCN5727

1-DSCN5730

1-DSCN5731

Tror du vi hinner ut innan det är mörkt igen? Ja vi hann. Såg att Rappne lockade med självplock av tulpaner. Längtan efter att se färger och känna blomsterdoft blev övermäktig och vi styrde mot Ulriksdals Slottsträdgård. Det var ganska fullt på parkerings platsen men lunchgästerna var på väg ut, så det blev lämpliga hål för parkering.

1-DSCN5739

Vi möttes av en ny entré, en större inbyggd vinterträdgård med skinnfällar i sofforna. Det speciella ljuset avsett för blomstren känns overkligt men man vänjer sej fort. En skugga på fyra ben strök förbi då vi gick in, var det möjligen en katt? En hund längre in krängde i sitt koppel och tvingades ner på golvet av sin husse. Men tänk om det var en stor råtta?

1-DSCN5743Doften och färgerna i stora krukväxtrummet berusar som vanligt och på en hylla ligger katten eller är det en på låtsas?

1-DSCN5744-001

En lång stund försökte jag se om den andades och trodde att den var en dekoration, men då rörde den sig.

1-DSCN5752

Efter en kopp kaffe med kaka tar vi oss till det svalare rummet för självplock av tulpaner, där stod också en kruka med blommande rosa doftolvon

1-DSCN5750 och förstås tulpaner

1-DSCN5753

1-DSCN5754

Utanför skymmer det och blir svårt att se, därför blir besöket väl kort.

1-DSCN5760

Hemma vid garaget igen.

 


Svar

  1. Så vackert det prunkar i växthuset!
    Kram, Ingrid

  2. Ja, blomstren är en tröst och de förnyas utan att jag anstränger mej men visst vore det härligt att få skydda sig lite mot solen. Hoppas du får en fortsatt skön vecka ! Hälsningar Britta

  3. Härligt att se så vackra bilder på isen och blommorna! Karin

  4. Trevligt, tack Karin.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: