Skrivet av: brittakarolina | 12 mars 2016

Seniorliv – det här visste vi inte..

Alla vet vad en rollator är, något att stödja sej på när balansen sviker. Alla i landet som behöver en får en för det sparar samhället från utgifter för en lång rad saker. De funkar i de flesta sammanhang och det är bara om man ger sej in i centrala Stockholm och går in i en butik eller kanske drar runt på NK som någon tittar till lite.

De som delas ut till alla som behöver är jättebra med rejäla hjul och plats för korg att bära hem grejor i. Man kan också få välja själv, det finns en lång rad ärtiga rollatorer med mindre hjul och lättare att fälla ihop och lyfta. De som är lätta är inte så bra i vinterväder och får vila sej när det är snömos ute. Lasse har alltså två, en med stora hjul och en med små. Jag gillar förstås den lätta för den går fort att fälla ihop och lyfta in i bakluckan på bilen, den tunga blir konstigt nog tyngre och tyngre att baxa in framför baksätet, även om den är ett bättre stöd för Lasse.

Vi har en borste med oss och rensar hjulen från snö innan vi tar hissen upp, det är all skötsel som behövts men en dag såg jag att det hängde hårstrån ut från framhjulsnaven. Det ska jag ta hand om när jag får tid – nån gång, sa jag till mej själv. Men vi är vithåriga och det här var bruna hår, hur hade de hamnat där.

Vi tog den lätta igår till å-promenaden men isen hade just lämnat stigen som nu blivit lervälling och den följde med hem, så rollatorn hamnade i badkaret för rengöring. 1-DSCN6166Framhjulsnaven kom nästan upp i ögonhöjd och stunden för avhåring var inne.  Med husets längsta stoppnål och en tånagelsax gick det att lossa på hårpaketen, fyra stycken, två på vardera framhjulet. Varifrån kom alla dessa hår?

1-DSCN6168

När jag såg den samlade högen av hår började ett ljus gå upp.  Lasse har gått till min hårfrissa och blivit klippt några gånger sista halvåret, rollatorn hänger med hela tiden och då det alltid är flera kunder som behandlas så passerar man en del klipp på golvet innan man hamnar på plats. Tycker att jag fått ihop en bild jag vill tro på.

Kolla golvet innan ni drar in rollatorn hos frissan !

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: