Skrivet av: brittakarolina | 07 maj 2016

Varm lördag

Vilka varma och överraskande sköna dagar vi fick !  Allt det gröna, rosa och vita, ja alla färger lockar att lyfta kameran och sen ser jag att precis det här tog jag förra året och året dessförinnan och…., det blir Väsby-upprepningar och det enda som skiljer bilderna åt är datumet.

1-DSCN6651

 

Idag for vi till Kairo-parkeringen och tänkte gå ut i skogen från den änden av cykelvägen.  Däruppe på höjden bland tallar och granar fladdrade citronfjärilar och de var många. Solen gassade och det kom inte en vindpust och det blev för hett för att vara njutbart så vi (jag) gav upp och vi for ner till badet i stället. Där låg många på filtar i gräset och några var nere och kände på vattnet. Två barn hoppade i vattnet från bryggan, de kom upp igen men jag hade missat dem och de gjorde inte om hoppet.

1-DSCN6647-001

Sista stoppet blev Väsbyån, vi sätter oss i skuggan av en ek och pustar ut. Tågen dånade förbi som vanligt och marken gungade. Man vet inte hur skakningarna uppstår sa Lasse, så vi försökte lösa problemet åt dem som  arbetar med det. Ekens löv slår ut nästan sist så den gav ingen skugga.

1-DSCN6657

Jag fick syn på kabelrullarna inne på Skanskas område mellan björkarna och hittade en öppen glipa att fånga dem i.

1-DSCN6656

Glömde mej helt och fick ett fint nät och lite taggtråd på bilden.

1-DSCN6655

I marken trängdes växterna och på en del ytor blommade mängder av backskärvfrö, de såg nästan planterade ut.1-DSCN6658

Sen är det bara den stora höljan kvar, där blommade en lönn och vattnet var helt stilla.1-DSCN6659

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: