Skrivet av: brittakarolina | 08 maj 2016

Bokbindaren

Häromkvällen visades på TV en dokumentär om de sista bokbindarna. På 70-talet fick jag höra just samma bokbindare tala om hur han såg på hantverket och hantverkaren.  Det resulterade i att när jag skulle pröva att göra en liten rundväv, kom några tankar fram och 1-DSCN6640Linet som ger fibrer och garn till väv och som till slut sönderhackat och mosat blir till papper och som bokbindaren får binda in. 1-DSCN6641Här sitter bokbindaren och är sträng.1-DSCN6638Och här är han utanför sin kammare och har flera bollar i luften.

Väven är 9 cm hög och 30 cm lång och har ingen ände.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: