Skrivet av: brittakarolina | 25 maj 2016

Valnöt

Och härifrån faller valnötterna

Valnötsträd, Visby

I november var vi på Gotland och löven hade fallit. På marken låg också mandlar och valnötter och vi plockade med oss några av vardera och tänkte knäcka dem framåt jul. Vi smakade på några valnötter och de var fina, men sen nänndes vi inte öppna alla utan en handfull blev liggande till påseende. Mandlarna var också fina men smakade väl mycket bittermandel.

En valnöt

En valnöt

Tanken slog mej, tänk om man skulle kunna få en valnöt att gro som ekollonen och plantera en dag. De hade hunnit torka i lägenhetsvärmen, så de var nog helt insomnade. Läste på nätet och la sen nötterna i fuktig jord och ställde dem i kylskåpet. Där fick de ha vinter till för ett par veckor och sen kom de till balkongen.

DSCN6930De skickade först ut rötter och förankrade sej och sen något litet grönaktigt som gick uppåt.

DSCN6929och här är den som ligger först. Tänk om det skulle kunna bli träd av dem!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: