Skrivet av: brittakarolina | 03 juli 2016

Valnötsträd i juli

DSCN7405De nya blivande valnötsträden har fått komma i varsin kruka. Trots att jag vet hur fort frön kan gro och bädda in oss i buskage på kort tid, är jag förundrad inför att valnötterna hunnit skicka ut blad och seg stam  på mindre än nio månader sedan de plockades på marken.  Och det efter att ha legat på nötfatet och torkat ett par månader och sen stått i kylskåpet i tre.

DSCN7410Övervintringen blir nästa fråga, om de vill vara med så länge. Tänk om det fanns växthusägare som ville ta emot medelhavsväxter och andra med samma behov för övervintring i kyligt växthus men utan frost. Moderna lägenheter är döden med sin värme och torka för en lång rad växter och även om man skaffar luftfuktare och extra växtbelysning är det ingen konst att misslyckas. För dem som handlar med växter är det här inget bekymmer, varje år nya olivträd och nya citrusar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: